[Nu ook als particulier recht op volledige teruggaaf BTW!]
[Zonnepanelen op uw dak zonder 1 euro investering?]

Nieuws

Update verlaagd BTW tarief

De 6% BTW regel, voor de arbeidskosten bij renovatie en herstel van woningen is verlengd tot 1 januari 2015.

Lees verder op de site van de belastingdienst.

 

 

 

Zonnepanelen op uw dak zonder 1 euro investering?

De provincie Overijssel stelt een Duurzaamheidlening beschikbaar voor particuliere woningeigenaren om energiebesparende en energieopwekkende maatregelen in uw woning te financieren. Het rentepercentage van deze Duurzaamheidlening is 3 procent lager dan het actueel, normaal geldende markttarief, met een minimum rentetarief van 0,5 procent.

Voorwaarden

De provincie Overijssel stelt twee Duurzaamheidleningen beschikbaar:

  • minimaal 2.500 euro en maximaal 7.500 euro (looptijd 10 jaar);
  • minimaal 7.499 euro en maximaal 20.000 euro (looptijd 15 jaar).

Voor een Duurzaamheidlening gelden de volgende voorwaarden:

  • U woont of gaat aantoonbaar binnen afzienbare tijd wonen in een gemeente in de Provincie Overijssel die al over is gegaan op de uitvoering van de Duurzaamheidpremie en Duurzaamheidlening. Dit kunt u zien op: www.overijssel.nl/energieloket
  • Uw woning is ouder dan 1 jaar.
  • U bent kredietwaardig

De provincie Overijssel werkt samen met alle gemeentelijk energieloketen in Overijssel, met uitzondering van de gemeente Haaksbergen. De gemeentelijke energieloketten verwijzen u door naar de website www.slimenergiethuis.nl van de uitvoeringsorganisatie Meer Met Minder. Meer Met Minder verzorgt de digitale afhandeling van de leningaanvraag en –uitkering. U ontvangt de Duurzaamheidlening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Aanpak

U vraagt de Duurzaamheidlening aan bij uitvoeringsorganisatie Meer Met Minder. U kunt op deze website beoordelen hoe energieslim uw woning op dit moment is, maatregelen selecteren om nog energieslimmer te worden en een eigen Woningdossier aan te maken.

U dient zich te registreren om de Duurzaamheidpremie en/of -lening aan te vragen. U kunt beide financieringsmogelijkheden combineren. Na registratie in ‘mijn Woningdossier’, volgen online aanvraagformulieren.

De Duurzaamheidlening ontvangt u, na toekenning, van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Kijk voor actuele rentestanden op de website van SVn.

Contact

Voor vragen kunt u terecht bij het energieloket van uw gemeente.

Wet- en regelgeving

Nu ook als particulier recht op volledige teruggaaf BTW!

Voor particulieren is het mogelijk om de BTW die u betaald op uw zon PV installatie terug te vragen.

 

Stimuleringsregeling “Asbest eraf, Zonnepanelen er op”

Lees hier alles over de aankomende subsidieregeling voor het saneren van asbest in combinatie met het plaatsen van zonnepanelen.

 

 

 

 

Kiwa distantieert zich van beweringen over kwaliteit zonnepanelen!

Na de commotie rondom de kwaliteit van zonnepanelen vorige week neemt Kiwa afstand van een eerder door haar mede-ondertekend persbericht. Volgens Kiwa wordt uit het persbericht “ten onrechte de conclusie getrokken dat Kiwa beweert dat een groot aantal zonneproducten op de markt ondeugdelijk zou zijn.”

Volgens het eerder persbericht van 19 februari zouden zonnepanelen in Nederland van slechte kwaliteit zijn. Ook dagbladen als AD en Telegraaf publiceren groot over de beweringen. Kiwa zegt nu op haar site dat het een persbericht van Mister Sunshine betreft, die het bericht inderdaad mede heeft ondertekend. Mister Sunshine is volgens eigen zeggen onafhankelijke zonne-energie consulent tussen de installateur en consument. Kiwa zegt nu dat ze niet wist “dat Mr. Sunshine niet alleen onafhankelijk adviseert op het gebied van zonnestroom, maar ook leverancier is.” Kiwa gaat dit verder na en beraadt zich op de relatie met Mister Sunshine.

Hoewel Kiwa niet meer achter het gehele persbericht staat, blijft het keuringsinstituut wel achter de bewering staan dat voor de helft van de zonnepanelensystemen, die Kiwa sinds 2009 heeft onderzocht, niet aangetoond en herleid kan worden of de panelen voldoen aan de eisen. Kiwa zegt dat deze uitspraak gebaseerd is op eigen bevindingen, op basis van resultaten uit testen, inspecties van productielocaties en beoordeling van conformiteitsdossiers uitgevoerd in opdracht van derden. “Jegens opdrachtgevers heeft Kiwa zich te houden aan haar geheimhoudingsplicht en mag gezien het vertrouwelijke karakter hieromtrent geen verdere details naar buiten brengen, ondanks dat we hierom meer dan eens worden gevraagd.”

In een overleg met branchevereniging Holland Solar heeft Kiwa aangegeven graag tegemoet te komen aan het verzoek van Holland Solar om haar kennis op dit terrein beschikbaar te stellen en om de kwaliteit van de zonnestroom producten te helpen objectiveren. Hiertoe heeft Kiwa het register publiek gemaakt en is zij bereid kennis over het beoordelen van de certificaten te delen met de installatiebedrijven en de groothandelaren.

Overigens heeft GroenLinks Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren vragen gesteld aan EZ-minister Henk Kamp naar aanleiding van de kritiek van onder andere Uneto-VNI op Kiwa rondom het onderzoek naar zonnepanelen

« Pagina 1, 2 »