[Nu ook als particulier recht op volledige teruggaaf BTW!]
[Zonnepanelen op uw dak zonder 1 euro investering?]

BTW terugvragen op zonnepanelen

Een particulier uit Nederland die een zon PV installatie heeft aangeschaft is in principe ondernemer voor de BTW indien er ook energie (stroom) teruggeleverd wordt op het stroomnet. De BTW op de aanschaf (21%) en op de montage (6% t/m eind 2014) van de zonnepanelen kan de particuliere BTW ondernemer van de belastingdienst terugvragen. Daarentegen moet de BTW over de teruglevering op het net weer worden afgedragen, hiervoor wordt een forfait aangehouden.

Wij adviseren u de aanvraag voor de teruggave van de BTW te laten verzorgen door een belastingadviseur. Wanneer u de aanvraag zelf wens uit te voeren staat hier onder een uitgebreide handleiding.

Mocht U het gehele BTW traject zelf willen verzorgen dan hebben onderstaand een instructie voor u om u verder te helpen.

 

Op de onderstaande website vindt u meer informatie over BTW en zonnepanelen en hoe u de BTW kunt terug vragen. Vul hier de kosten voor de zonnepanelen en montage in, dan wordt berekend hoeveel BTW u op de aanschaf terug kunt krijgen.

btw-zonnepanelen450